για επεξεργασία λυμάτων για επεξεργασία νερού για επεξεργασία στραγγισμάτων Χ.Υ.Τ.Α.
 

     
WWW.FLOTTWEG.COM  
Φυγοκεντρητές πάχυνσης και αφυδάτωσης ιλύος

 

H FLOTTWEG ιδρύθηκε το 1911 στο Μόναχο από τον Gustav Otto, γιο του γνωστού εφευρέτη της μηχανής εσωτερικής καύσης ΟΤΤΟ, σαν βιομηχανία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών, μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων κ.α.

Στη δεκαετία του 1950 ξεκινά την κατασκευή φυγοκεντρικών μηχανημάτων, δραστηριότητα στην οποία εξειδικεύεται μέχρι σήμερα έχοντας πουλήσει πάνω από 5.000 φυγοκεντρητές τύπου Decanter για τεράστιο εύρος εφαρμογών. Σήμερα, το εργοστάσιο της Flottweg βρίσκεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Vilsbiburg του Μονάχου, όπου επεκτείνεται διαρκώς. Σήμα κατατεθέν αποτελεί για τη Flottweg η εξ ολοκλήρου κατασκευή των φυγοκεντρητών της στη Γερμανία.

Οι τομείς δραστηριότητας περιλαμβάνουν τις βιομηχανίες τροφίμων, χυμών-ποτών-αναψυκτικών, χημικών-φαρμάκων, μεταλλευμάτων και ορυκτών, πετρελαιοειδών και επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων.

Στην Ελλάδα ο πρώτος φυγοκεντρικός διαχωριστήρας αφυδάτωσης ιλύος αστικών λυμάτων της Flottweg εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα το 1981. Σήμερα στον τομέα αυτό η Flottweg κατέχει την 1η θέση στην Ελληνική αγορά, μακράν των υπόλοιπων κατασκευαστών, χάρη στην υποστήριξη της εταιρείας Νέα Εμπορική Τεχνική ΑΕ έχοντας σε λειτουργία φυγοκεντρικούς διαχωριστήρες στα μεγαλύτερα έργα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων όπως της Ψυττάλειας (ΕΥΔΑΠ), Σίνδου (ΕΥΑΘ), Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννίνων, Χανίων, Ρόδου, Αργους, Κομοτηνής, Καβάλας, Κατερίνης κ.α. καθώς επίσης και διυλιστηρίων πετρελαίου όπως Κορίνθου (Motor Oil), Ελευσίνας (ΕΛΠΕ τ.Petrola) & Ασπροπύργου (ΕΛΠΕ).

Οι εφαρμογές των φυγοκεντρικών διαχωριστήρων της Flottweg περιλαμβάνουν μηχανήματα με διάμετρο τυμπάνου από 300 mm έως 920 mm, με φυγοκεντρική δύναμη που ξεπερνά τις 4.000*g στα μικρότερα μηχανήματα και τις 3.000*g στα μεγαλύτερα και ροπή κοχλία διαχωρισμού στερεών που φθάνει τα 24.000 Nm (ανάλογα με το μέγεθος του μηχανήματος). Η κατασκευή όλων των βρεχόμενων μερών είναι από υψηλής αντοχής σε διάβρωση ανοξείδωτο χάλυβα Duplex και 316Τi/316L μαζί με επιπρόσθετη κάλυψη όλων των φθειρόμενων μερών από ειδικά προστατευτικά υλικά.

Δυναμικότητα τροφοδοσίας ιλύος φυγοκεντρητών πάχυνσης (τύπος OSE):
10-250 m3/hr.

Δυναμικότητα τροφοδοσίας ιλύος φυγοκεντρητών αφυδάτωσης (τύπ. ΗΤS):
5-150 m3/hr.

 

Επιστροφή

 

 
Optimedia