επεξεργασία λυμάτων επεξεργασία νερού διάθεση απορριμάτων (Χ.Υ.Τ.Α)
 

 

     
επεξεργασία λυμάτων  
HUBERT STAVOREN  

Επιφανειακοί Αεριστήρες

 

Ο Ολλανδικός οίκος Hubert Stavoren BV ιδρύθηκε το 1880 και έχει πάνω από 100 χρόνια εμπειρία στην επεξεργασία νερού και υγρών αποβλήτων. Στη διαδρομή αυτή η Hubert έχει προμηθεύσει προϊόντα και υπηρεσίες παγκοσμίως, που ποικίλουν από μικρούς αεριστήρες μέχρι πλήρεις μονάδες επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων «με το κλειδί στο χέρι».

Η χρήση συσκευών για την προσθήκη οξυγόνου στα λύματα χρονολογείται τουλάχιστον από το 1880. Μηχανικοί Αεριστήρες χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1920 και έγιναν πολύ δημοφιλείς στην Ολλανδία.

Από το 1960 η Hubert έχει προμηθεύσει διάφορους τύπους αεριστήρων.

Αρχικά με τον αεριστήρα τύπου Simcar, και από το 1973 με τον τύπο HB - Aerator, η Hubert έγινε ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές αεριστήρων κατακόρυφου άξονα.

Το 1990 η εταιρεία ανέπτυξε ένα νέο τύπο κατακόρυφου αεριστήρα τον Hubair® ο οποίος παρουσιάζει λόγω του σχεδιασμού του αυξημένη απόδοση τουλάχιστον κατά 15%.

Ο Hubair® αποτελείται από μία επίπεδη οδοντωτή πλάκα στην οποία τοποθετούνται 12 πτερύγια κεκλιμένα στο άνω μέρος κατά γωνία 35°.

Ο σχεδιασμός αυτός εγγυάται την ελάττωση των απωλειών λόγω τριβής βελτιώνοντας όχι μόνο την απόδοση μεταφοράς οξυγόνου αλλά και μειώνοντας την καταπόνηση των εδράνων του

Ο αεριστήρας εγκαθίσταται σταθερά σε γέφυρα αερισμού ή σε πλωτήρες (πλωτός αεριστήρας).

Πλεονεκτήματα

Αυξημένος βαθμός απόδοσης κατά 15% ή περισσότερο.

2,0-3,2 kgrO2/kWh.
Περιορισμός έκλυσης σταγονιδίων (aerosol).
Μικρότερη καταπόνηση ηλεκτρομειωτήρα.
Αυξημένη ποσότητα οξυγόνου από έναν και μόνο αεριστήρα
(έως 400 kgrO2/hr).
Υψηλή ικανότητα ανάδευσης σε ορθογωνικές και κυκλικές δεξαμενές.
Εξαιρετική ικανότητα ανάμιξης και διακίνησης των υγρών σε oξειδωτικές τάφρους (Carrousel).

 

Επιστροφή

 

 
Optimedia